Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Gilgamesh decides, Gilgamesh dances

I was always fascinated by Gilgamesh's underwater journey. I am not a painter, but here i found what i think he saw, what he felt in the underwater kingdom. Man's dance deep inside a proufound silence. And here , is where he stood, just before the dive. This moment filled with energy, when the colours become destiny.Nature whispers to him.

Merci Maria , merci Nadine pour ce voyage etonnant et pour tous les moments que je suis plongé dans votre couleurs.


Το έπος του Γιλγαμές. Η πρώτη γνωριμία ήταν εικονογραφημένη. Το υποβρύχιο ταξίδι του στην αναζήτηση του φυτού που χαρίζει την αιώνια ζωή με γοητεύει βαθιά. Πλέον δεν θυμάμαι την εικονογράφηση. Ούτε και έχει σημασία. Η φαντασία πλάθει διαρκώς εικόνες, μορφές, δυνατές κινήσεις των χεριών μέσα στα φύκια, ταξίδι. Δεν είμαι ζωγράφος. Αν μπορούσα να ζωγραφίσω  το ταξίδι του ,θα ήθελα να ήταν αυτό το αποτέλεσμα.  Και κάθε φορά που βλέπω τον πίνακα νοιώθω τη δύναμη του χρώματος, να είναι και η δύναμη του ταξιδιού. Χορός.
Με έναν παράξενο τρόπο συνάντησα και πάλι τη δύναμη του γαλάζιου χρώματος εδώ. Χορός και κίνηση. Και αυτό που φαίνεται στατικό, κίνηση είναι. Εδώ βρήκα και την όχθη , εκεί που στάθηκε ο ήρωας, που αναμετρήθηκε με το πεπρωμένο του. Η στιγμή πριν την κατάδυση στα νερά.

Ευχαριστώ θερμά τη Μαρία και τη Nadine για το υπέροχο ταξίδι και για όλες τις στιγμές που έχω χαθεί μέσα στα χρώματά τους.

6 σχόλια:

Όσα γράφονται εδώ, συνομιλούν. Η μη απάντηση , προσπάθεια μη παρέμβασης .Ένα μεγάλο ευχαριστώ.